Istoric

Contactati-ne
0738 853 911

ISTORIC

 

Pionieri în informatica agricolă
 

1983 : este anul în care ISAGRI ia fiinţă sub tutela directorului Jean-Marie Savalle, director general. La început totul a demarat prin intermediul unui mic grup de profesori de la Universitatea De ştiinţe Agronomice Lasalle Beauvais şi câţiva agricultori din Franţa. Două idei comune i-au reunit : pasiunea pentru gestiune şi convingerea că informatica poate pătrunde în ferme. Cu un singur calculator la 25 de profesori şi 400 elevi, cu un birou de 15 m², o singură linie telefonică pentru toată şcoala şi câţiva studenţi stagiari, suntem departe de ceea ce ISAGRI reprezintă astăzi.
 

O creştere rapidă
 

1985-1990: începutul anilor 90 marchează debutul succesului comercial. Profitul pe care societatea îl obţine an de an este reinvestit în mod sistematic în departamentul de Cercetare şi Dezvoltare cu scopul de a menţine un ritm consecvent de creştere. 1990 dă naştere Grupului ISA.
1991 : ISAGRI trece frontiera pentru a crea prima sa filiala : ISAGRI Spania cu sediul la Valencia.
 

Lider recunoscut pe piaţa agricolă
 

1993 : după 10 ani compania este lider pe piaţa informaticii în agricultură atât în Franţa, cât şi în toată lumea cu o gamă de 25 de produse care acoperă toate nevoile de gestiune din agricultură. În 1994, întreprinderea începe procesul de rescriere a programelor sale informatice pentru compatibilitatea cu sistemele de operare Windows.
1997 : ISAGRI se lansează si pe internet creând www.terre-net.fr , primul portal de informaţii agricole.
 

Societatea se structurează pe meserii
 

1998-2002 : proiectul întreprinderii se finalizează : ISAGRI trebuie să-şi dubleze numărul de clienţi si cifra de afaceri în 4 ani. Dezvoltarea către internaţional este spectaculoasă, cu o evoluţie de 30% în 2001.
2002 : ISAGRI dezvoltă un pol de inginerie bazat pe dezvoltarea soluţiilor destinate noilor tehnologii (instrumente de trasabilitate pe internet, găzduire pe internet, extranet, şi PDA). Tehnologiile sunt destinate cooperativelor agricole, grupurilor de producători şi centrelor de gestiune. ISAGRI pune la dispoziţia consultanţilor în agricultură o gamă de software pentru mediul înconjurător.
2003 : ISAGRI achiziţionează GéoDASEA, pentru a deveni primul partener informatic al cramelor, cooperativelor şi marilor domenii viticole.
 

Noua dimensiune a Grupului ISAGRI
 

2006 : SatPlan, specializată în GPS-uri agricole şi GIS pentru agricultură, se alătura Grupului ISAGRI pentru a se poziţiona într-o filială de renume pentru tehnologiile GPS şi agricultura de precizie.
2011 : ISAGRI cumpăra grupul de presa “France Agricole”. Aceasta achiziţie va accelera dezvoltarea activităţii Media.